Инвестиционен  проект за изграждане на карго летище в Хасково е

...
Инвестиционен  проект за изграждане на карго летище в Хасково е
Коментари Харесай

МИ с проект за карго летище в Узунджово пред араби

Инвестиционен  проект за създаване на карго летище в Хасково е показал икономическият министър Никола Стоянов пред министъра на стопанската система и планирането на Саудитска Арабия Файсал Ал-Ибрахим. Двамата се срещнаха през днешния ден, оповестиха от МИ.

Инвестиция в карго летище в Хасково може да има стратегическо значение за целия район. Представители на Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия, който играе основна роля за развиването на стопанската система в страната и за реализацията на стратегически вложения на национално и интернационално равнище, се чака да посетят страната, с цел да с местоположението и техническите параметри на плана. Подготвя се сключване на Меморандум за съгласие сред българското министерство на стопанската система и промишлеността и саудитското министерство на стопанската система и планирането.

Става въпрос за бившето летище Узунджово. Идеята за карго летище е на повече от 20 години, а парцелът влиза в стратегиите на всяка власт без да се осъществя какъвто и да е план. Към парцела, който е благосъстоятелност на община Хасково, има и други ползи, измежду които е и построяването на Икономическа зона. През лятото на м.г. някогашният регионален шеф Катя Панева стартира процедура за връщане на летището на страната. Кметът тогава съобщи, че ще се бори за парцела, в случай че е належащо и  посредством съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР